نحوه تنظیم استشهادیه محلی چگونه است؟🎖【آپدیت جدید】⚖️
برای اثبات بیگناهی و حتی اثبات جرم باید شواهد و مدارک معتبر و موثق به دادگاه ارائه داد تا براساس شواهد موجود، قاضی پرونده رای خود را صادر کند. بهطور کلی شاهد، قضاوت و علم قاضی، مدارک کافی و اعترافات متهم در رای دادگاه نقش مهمی دارد. یکی از مدرکهای مهم که باید در دادگاه ارائه شود، استشهادیه محلی است؛ اما این مدرک چیست و چه تاثیری در روند پرونده دارد. استشهادیه از اصول خاصی برخوردار است که در تنظیم آن باید توجه و دقت زیادی شود. برای کسب اطلاعات مفید درباره نحوه تنظیم استشهادیه محلی همراه ما باشید.
استشهادیه محلی چیست و چه تاثیری در دادگاه دارد
به طور سادهتر، استشهادیه محلی یک سند است که در آن ادعایی که شما میخواهید اثبات کنید، ثبت شده است و افرادی که آن ادعا را تصدیق میکنند (مانند دوستان یا همسایگان)، زیر آن امضا میکنند. این امضاها به عنوان تاییدیهای برای درستی ادعای شما عمل میکنند و به دادگاه کمک میکنند تا شک و تردید در مورد صحت آن را برطرف کند.
اما چه افرادی صلاحیت امضا فرم کتبی استشهاد محلی را دارند. همانطور که گفتیم افرادی که فرم را امضا میکنند، در صورت نیاز برای ثبت مدارک بیشتر، باید در دادگاه حضور داشته باشند؛ پس افرادی باید استشهاد نامه را امضا کنند که مورد قبول دادگاه باشند، یعنی از نظر قانونی، صلاحیت حضور در دادگاه را داشته باشند که در غیر این صورت امضا افرادی که فاقد شرایط قانونی هستند، مورد قبول دادگاه نخواهد بود. از آنجایی که استشهادیه محلی بهعنوان مدرک به دادگاه ارائه میشود؛ پس قاضی هم سختگیرانه به مسئله استهشاد نامه میپردازد تا با علم درست رای را صادر کند.
برای مشاوره با بهترین وکیل در تهران کلیک کنید!
نحوه تنظیم استشهادیه محلی چگونه است؟
برای این که استشهادیه مورد قبول دادگاه باشد و بتواند قاضی را قانع نماید باید به شکل اصولی تنظیم شود. نحوه تنظیم این استشهادیه محلی به این صورت است که باید در ابتدا مشخصات فرد مورد نظر که استشهادیه برای او تنظیم می شود ذکر شود. اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، کد ملی، نام پدر و آدرس محل سکونت و در برخی موارد شغل و محل کار وی باید ذکر گردد.
ویژگی افراد واجد شرایط برای امضا استشهادیه محلی:
- صداقت فرد امضاکننده
- رد صلاحت در صورت عدم سلامت روانی و روحی
- شناخت کافی افراد از فرد تنظیم کننده استشهادیه
- عادل و بیطرف بودن فرد امضاکننده استشهاد محلی
- افراد تکدیگر ( ولگرد ) واجد شرایط برای امضای اشتشهادیه محلی نیستند.
- شرایط سنی برای دختران 9 سال و برای پسران 15 سال مورد قبول قانون است.
مجازات استشهادیه کذب و دروغ
در خصوص شهادت دروغین در حضور قاضی طبق قانون، فرد مجرم و مجازات به حبس و شلاق است؛ البته شهادت شهود با استشهادیه محلی کمی متفاوت است و قانونگذار برای استشهاد دروغین، مجازات سنگینی را در نظر نگرفته است.
درصورت تایید استشهاد دروغین، قاضی پرونده امضاکنندگان را مجرم شناخته و فرم کتبی را رد میکند. همچنین جعل استشهادیه هم نوعی جرم محسوب میشود که حتی موجب ضرر و زیان برای یکی از طرفین دعاوی است؛ فرد آسیبدیده چه از نظر مالی و معنوی میتواند شکایت کند و در خواست غرامت کند.
اگرچه استشهادیه یک سند کاملا عادی محسوب میشود؛ ولی جعل و سواستفاده از آن جرم است و در صورتی که به فردی آسیب بزند از دید قانونگذار پوشیده نخواهد بود و شخصی که پایمند قانون نباشد باید مجازات شود. مجازات تنظیم استشهادیه دروغین و کذب، حبس برای شش تا دوسال است و همچین شخص متخلف، باید جریمه نقدی هم پرداخت کند، این جریمه نقدی، به مبلغ دو میلیون تومان میباشد.
فرق بین شهادت شهود و استشهادیه
شهادت شهود و استشهادیه هردو جز مدارک مهم در داگاه هستند که در نتیجهگیری قاضی در صدور رای تاثیر میگذارد؛ اما بین هردو یکسری شباهتها و تفاوتهایی وجود دارد. مثلا اینکه این دو سند را افرادی تایید میکنند که فرد محاکمهشده را میشناسند. در واقع بهعنوان شواهد و مدارک لازمی هستند که برای اثبات جرم یا بیگناهی فرد مضنون لازم است.
تفاوتهای مهم این دو سند در عملکردشان در دادگاه است. استشهادیه بهصورت نامه کتبی است که افراد واجد شرایط تایید و امضا کردهاند و در صورت لزوم در دادگاه حاضر میشوند، ولی برای شهادت شهود، افراد باید حضوری در دادگاه باشند و حرفها و نکات مهم را در خصوص پرونده بیان کنند و بعد از شهادت افراد در دادگاه و بررسی اسناد، قاضی حکم را صادر میکند. البته ناگفته نماند که حضور شاهد در دادگاه تاثیر بیشتری در رای دادگاه دارد.
افرادی که بهعنوان شاهد در دادگاه حضور دارند باید قسم بخورند که از روی صداقت و آگاهی شهادت میدهند و صرفا شهادت دروغ برایشان هیچ سود و منفعتی ندارد. اگرچه برای استشهادیه هم صداقت مهم است ولی نیازی به قسم خوردن نیست. در هر صورت رای دادگاه به دیدگاه و قضاوت قاضی بستگی دارد. اگر استشهادیه معتبر باشد، قاضی پرونده را در روند بررسی قرار میهد؛ ولی اگر استشهادیه هیچ اعتبار قانونی نداشته باشد از سوی قاضی رد میشود.
همان طور که گفتم یک استشهادیه زمانی از سوی قاضی تایید میشود که متن نوشته آن از نظر قانونی، درست و اصولی باشد. بهترین وکیل با توجه به تجربه و آگاهی که دارد به شما کمک میکند تا استشهادیه مناسب با موضوعی که در گیر آن هستید، تنظیم کنید تا رای دادگاه به نفع شما پیش رود و بیگناهی شما اثبات شود. بهطور کلی استهشادیه که وکیل با تجربه با دانش بالا تنظیم کند به راحتی حکم بیگناهی شما را ثابت کرده و نیازی به استشهادیه دروغین و کذب از سوی دیگر افراد نیست.
کلام آخر
نحوه تنظیم استشهادیه محلی دارای یک پروسه سخت و پیچیده بوده است که در صورت عدم آگاهی موجب شکست شما در دادگاه میشود. اول از همه شما باید یک وکیل خوب و باتجربه را برای تنظیم استشهادیه انتخاب کنید و برای امضا و تایید نوع موضوعی که در استشهادیه آمده، افراد واجد شرایط و با صداقت، فرم را امضا کنند. در صورت صداقت از سوی شما رای دادگاه به نفع شما خواهد بود و باعث اثبات بیگناهی شما میشود. بهطور کلی این گواهی برای صدور حکم و تشخص فرد بیگناه و گناهکار است. اگرچه این سند همانند شهادت شهود با ارزش و معتبر نیست؛ ولی در صورت تاییدیه آن از سوی قاضی به روشن شدن برخی مسائل پرونده کمک میکند. با این حال شما برای پیگیری و بررسی روند دادگاه و حکم قاضی، بهتر است از وکیل با تجربه کمک و راهنمایی بگیرید که بهترین وکیل، تاثیر زیادی در حل پرونده دارد. از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید بسیار سپاسگزاریم. اگر در زمینه مسائل حقوقی تجربه داشتید. لطفا با ما به اشتراک بزارید.